Projecten

Tachtig jaar bedrijfservaring zit verwerkt in de ontwerpen en de aanleg van uw tuin, aangevuld met vakkennis, overgebracht van vader op zoon. Voeg daarbij mijn interesse voor natuur, planten, en bodem en  u kunt begrijpen dat een Kies-tuin nooit hetzelfde is en altijd anders dan bij een ander…

Klein of groot, in de stad of in het buitengebied, modern of historisch, een Kies-tuin is altijd op maat gemaakt naar uw wensen (eisen), de plek en de omgeving, gecombineerd met een dijk aan ervaring.

Wat is uw idee voor de tuin? Natuurlijk en groen? Kleurrijk met veel vaste planten? Ruimte voor spelende kinderen? Tijdens het kennismakingsgesprek komen uw wensen aan de orde. Samen stellen we het programma van eisen op, waaraan het ontwerp zal voldoen. Benieuwd hoe dat gaat?

De foto’s laten het u zien.

Bel voor een afspraak: 06 – 53 38 48 49

Villawijk: Terras in de voortuin en toch privé.

De voortuin ligt op het westen en biedt veel meer ruimte dan de achtertuin. Maar ‘aan de straat’ zit je toch teveel in het zicht. We hebben gezocht naar een creatieve oplossing om de privacy mogelijk te maken.

Voor tuinieren met hart en ziel

De tuin voor deze liefhebber met groene vingers ligt op het zuid-westen, aan de rand van het dorp. Het programma van eisen was duidelijk: ruimte voor veel vaste planten, goed zichtbaar vanuit het huis en het terras. Om het schitterende uitzicht op het coulisselandschap te behouden, is de achterzijde open gelaten.

Omsloten tuin, verstilling en evenwicht

Een kleine tuin kan ook een groene Oase zijn. Een omgeving van rust en natuur, midden in de bebouwde kom. Daar is  niet persé  grote oppervlakte voor nodig.

Water, vaste planten en een heel aparte tafel

De vloeiende beweging van de tafel loopt speels over in de steiger die het water insteekt. Een heerlijke plek om op warme dagen met de voeten in het koel water te zitten. En wat dacht u van de parasol-den?  Over een paar jaar zal deze z’n naam eer aan doen…

Achtertuin op het westen

Mooie zichtlijnen vanuit de woonkamer en keuken, veel privacy, terras in- en uit de zon, overzichtelijk en prettig in het onderhoud.

Huis verbouwd?

Na een verbouwing zal er vaak ook iets aan de tuin moeten gebeuren.  Misschien is het huis uitgebreid en de tuin wat kleiner geworden. Of wilt u vanuit de nieuwe serre een mooier uitzicht? Kijk naar het onderstaande voorbeeld, hoe we het eerder al voor iemand hebben opgelost. Leuk detail: de kliko staat verdekt opgesteld … Verder lezen Huis verbouwd?

Ruimte voor de (klein)kinderen?

Met elkaar buiten spelen en bezig zijn is gezellig, leerzaam en gezond. Maar dan moet de ruimte  zich er wel voor lenen. Deze tuin is volledig gerestaureerd met als voorwaarde dat zoveel mogelijk oude beplanting werd behouden en met hergebruik van het bestaande materiaal. Zie wat er van deze uitdaging is geworden:

Nieuw huis gekocht?

De plaats waar het huis staat kun je niet veranderen, het huis en de tuin wel. Met dat in het achterhoofd zijn de nieuwe eigenaren aan de slag gegaan. En zie wat het geworden is en wat wij hebben mogen bijdragen aan het resultaat.

Drastische aanpak nodig

Heeft u last van enig achterstallig onderhoud in de tuin?  Dat kan gebeuren. Het ziet er misschien hopeloos uit, maar een afspraak is de start voor een mooie tuin, waar u vele jaren plezier van heeft.

Toe aan iets nieuws

Met de jaren, veranderen de inzichten. Het gebruik van de tuin wordt anders, uw wensen veranderen. Oftewel, u bent toe aan iets nieuws. Dat was de opdracht van deze tuin. Kijk hoe het is geworden: