Ontwerp

Als het kennismakingsgesprek aanleiding geeft tot een vervolg, zetten we een aantal stappen om te komen tot een ontwerp. Zoals een analyse van de situatie, inventarisatie van wat er staat in de tuin dat behouden mag/moet worden en de bepaling van de zichtlijnen vanuit het huis. Maar ook de gesteldheid van het grondwerk, de architectuur van het huis en die in de directe omgeving worden bekeken en we bespreken welke materialen  eventueel herbruikbaar zijn, zoals het reeds aanwezige straatwerk. Vervolgens gaan we de tuin inmeten en uittekenen. En als laatste belangrijke stap gaan we samen met u een programma van eisen opstellen, waarin uw wensen en eisen zijn opgenomen.  Waarschijnlijk is dat in het kennismakingsgesprek al aan de orde geweest, zodat we dat verder kunnen uitdiepen.

De eerste schetsen die daarop volgen zijn uitgangspunt voor verdere uitwerking. Het uiteindelijke ontwerp bestaat uit een kleurentekening op schaal, een toelichting op de bouwkundige elementen en een uitgewerkt beplantingsplan. Daarin zijn alle vaste planten, struiken en bomen omschreven met een afbeelding en de kenmerken als bloeitijd, groei en kleur. Onze offertes zijn zodanig opgesteld dat u een compleet inzicht krijgt van de kosten van elk onderdeel.

Van ontwerp is het een kleine stap naar uitvoering. We hebben alles in huis om de aanleg, desgewenst samen met u, uit te voeren.

<<afspraak maken     tel: 06 – 53 38 48 49      naar aanleg en onderhoud>>